Carglass

Met de strenge vorst en de winterse omstandigheden wil het wel eens gebeuren dat het asfalt op de weg los raakt. Hierdoor is de kans groter om steenslag op je auto te krijgen.
Gedurende een trip (kort na de steenslag) naar duitsland werd het sterretje een barst. Zo vlak voor de feestdagen zat ik echter niet te wachten op het vervangen van een voorruit.
Ik ging er gemakshalve maar even van uit dat er een reparatie van minstens 500 euro zou moeten plaats vinden. Aangezien ik niet all-risk verzekerd ben zijn dit directe kosten voor mijzelf.
De meest voor de hand liggende plaats om de reparatie uit te laten voeren zou carclass zijn, aangezien ze stevig adverteren op diverse plaatsen.
Een klein telefoontje waarbij het “doordruk” gehalte om direct een afspraak te maken erg groot was, leerde mij dat mijn inschatting van minstens 500 redelijk was.
570 Euro
Helaas kon de aardige telefoniste niet de juiste gegevens vinden in het systeem wat betreft het type auto: BMW 528i touring.

Echt veel vertrouwen schiep dat niet.

Ik ben toch maar eens gaan rondbellen en bij de eerste concurrent was goedkoper, waren de gegevens wel bekend en kon de vriendelijke meneer aan de telefoon ook uitleg geven over waar het verschil in prijs door kwam.

Carglass Autototaalglas
Kosten (incl tijd materiaal) 570 Euro 285 Euro
Afspraak mogelijkhedeb Over 2 weken (dwingend) Volgende dag
Gegevens correct? Nee Ja
Vervangend vervoer? ? Ja kostenloos
Kwaliteit ? Goed

Het loont om niet voor het meest voor de hand liggende te gaan. Want blijkbaar worden de kosten van een leuke telefoniste en reclamespotjes direct doorberekend naar de klant.

One response to “Carglass”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Leon van Bokhorst. Leon van Bokhorst heeft gezegd: Last van een sterretje? Autototaalglas is een goed Carglass alernatief http://bit.ly/9GDW57 #carglassmoetdood […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *