Corfu – Kerkyra

Vakantie. Op z’n tijd moet je er gewoon even tussen uit.
Aangezien vakanties vaak gepaard gaan met stress en een hoop ellende probeer je het daarbij toch altijd zo simpel mogelijk te houden.
Dit begint met de locatie uitzoeken. Vanuit Groningen is Schiphol op z’n best nog een 2 uur reistijd extra. Vandaar dat we dit jaar besloten om vanaf Groningen Airport Eelde (GAE) te vertrekken. Dit scheelt op een vakantie toch een halve dag reistijd. Deze halve dag breng ik liever in de zon of in de zee door.

Groningen Airport Eelde:
+ dichtbij
+ snelle doorstroom
+ persoonlijker

– geen airport gevoel
– doet een beetje budget aan
– parkeren redelijk prijzig
– beperkt aantal bestemmingen

In ieder geval kwam Corfu uit de bus rollen. Corfu ligt vrij noordelijk en is daardoor een ook nog redelijk groen tijdens de zomer.

Het boeken van een vlucht hebben we, zonder tussenkomst van een reisbureau, bij Transavia gedaan. Hierdoor hadden we volledige vrijheid wat betreft accomodatie. We hebben gekozen voor een verblijf in Benitses
Benitses is een klein plaatsje onder Corfu stad. De weg er naar toe is bezonder slecht. Het is een touristisch plaatsje met veel eet gelegenheden (net zoals de rest van Corfu) en een strand. We verbleven in appartementen complex Elli-Marina. Dit is een rustig complex iets van de hoofdweg af gelegen. Het is er bijzonder schoon en netjes. Daarnaast is het voorzien van een zwembad en bar waar je heerlijk kan vertoefen als je geen zin hebt om naar het strand te gaan. Enig nadeel is wel dat het erg gehorig waardoor lang uitslapen vrijwel onmogelijk is.

Stranden:
Van Benitses tot Kavos vind je fijn grind achtige stranden. Het verloop in de zee is matig waardoor het ook zeer geschikt is voor kleine kinderen. Over het algemeen zijn het geen mooi stranden.
De noordelijke stranden zijn mooier. Dit mede omdat de kust meer rotsachtig is. De stranden zijn iets meer stenig maar dit is geen obstakel om lekker in de zon te liggen.

Vervoer:
We hebben gekozen om een aantal dagen een scooter te huren. Op zich is dit prima te doen, maar als je een uitstapje naar de andere kant van het eiland wil maken dan is het zeker aan te raden een auto te huren. Daarnaast zijn de wegen niet allemaal even goed waardoor je met een auto veiliger van A naar B kan.

In totaal zijn we maar 7 dagen op Corfu geweest. Dit is voldoende om een goede indruk te kunnen krijgen van het eiland.
Het is geen typisch grieks eiland en de historische invloeden van Italie zijn duidelijk te merken. Ook spreekt het merendeel van de mensen engels en wordt je hier ook in aangesproken. Dit maakt dat je het gevoel krijgt dat je in “costa del hollandica” zit.

Zou ik er nog eens heen gaan?.. Misschien, maar dan zou ik wel voor een locatie meer noordelijk kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *